Ale dnes pokračuji jiným tématem.
Obrázky zase napoví konečné řešení podlahy. Krytinou je nalepený Vynyl k tomu určeným lepidlem, které nezasychá, a stále lepí. Poškozený díl pak lze jednoduše sloupnout (jako samolepka) a nahradit novým.
Rozměry a tvar podlahové plochy:
Bylo nutné začít tím nehorším, schůdkem. Nejprve bylo nutné vyrovnat schůdek a trochu nelogicky začít lištou.
Na vyrovnání jsem použil můj oblíbený materiál PCB desku, známý pod názvem Cuprextit, který je sice určený na něco úplně jiného, ale desku jsem měl doma, má výborné vlastnosti a dobře se s ním pracuje.
Lišta je z obchodu s podlahami. Když jsem se ptal, jestli jde ohnout, bylo mi řečeno, že to nejde
Nezbylo mi nic jiného, než se přesvědčit, jestli je to pravda. Nebyla
Vyrovnávací deska s lištou:
Vynyl je položen tak, že není zasunut pod lištu, ale přiložen k liště. Má o pár desetin mm větší tloušťku, takže lištu nepatrně převyšuje.
Ano, bylo jednoduší jej obyčejně olištovat a jít od toho.
Jenomže do auta se nanosí spousta špíny a prachu a vymést to všechno přes hranu lištu ven je prakticky nemožné...
Proto jsme zvolili neogickou a na přesnost mnohem náročnější variantu na obě dvě hrany.
Když jsme měli ten obyb za sebou, docela jsme si oddechli
Pokračování už bylo mnohem snadnější:
Přechod předního koberce a Vynylu jsme opatřili přechodovou lištou, která bude vidět na některém z dalších obrázků.
Мобильная версия